AROMAX ILANG-ILANG  ILLÓOLAJ 5ML
AROMAX ILANG-ILANG  ILLÓOLAJ 5ML

AROMAX ILANG-ILANG ILLÓOLAJ 5ML

3.592 Ft
Termékkód: 52584
Kiszerelés: 5 ml
Egységár: 718.426 Ft / L
35 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
20 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes

Az ilang-ilang illóolajat (Aetheroleum annonae) az Annónafélék saládjába tartozó ilangfa friss virágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal. Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik. Az illóolaj az ismerten nyugtató, lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír, mely hatások mellett antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással is bír. 

Összetétel:
Az ilang-ilang illóolaj fő alkotórésze a linalool (cca. 50%), a ß-krezol (15%), valamint a geranil- (5%) és a benzil-acetát (10%).

Felhasználás
Aromalámpából elpárologtatva, fürdőkészítményben, ill. a masszázsolajokhoz cseppentve. Párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj, parfüm készítéséhez.
Az illóolaj az ismerten nyugtató, ellazulást elősegítő hatású linaloolnak köszönhetően nyugtató, lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír. Antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak a terápiás alkalmazásakor. Az illóolajat aromalámpából elpárologtatva vagy aromafürdőből, a masszázs során belélegezve oldható a szorongás, fokozható a szellemi és testi frissesség. Gyakori alkotórésze a bőrápoló készítményeknek, melyeknek használatát egyebek mellett a faggyúmirigyek működésének szabályozására javasolják.

Az illóolajnak nemi vágyat fokozó hatást is tulajdonítanak és ezért frigiditás, és szexuális aszténia esetén is ajánlják használatát, például masszázs és fürdőolajok alkotórészeként. A desztillálástól függően a különböző finomságú ilang-ilangolajok gyakori alkotórészei a különféle parfümöknek, kozmetikai illatkeverékeknek, ill. az arc- és dekoltázsápoló készítményeknek.

Az ilang-ilang olaj nem toxikus, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, ezért biztonságos a használata.

Tárolás
Hűvös helyen, fénytől védve, zárt kupakkal. Gyermektől elzárva tartandó.

 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2019 augusztus

 

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.